DE HANDIGE VOEDINGSGIDS BESTELLEN VIA BOL.COM OF
VIA DE BOEKWINKEL ISBN 9789078923091

CELLEN DIE JONG BLIJVEN, GAAN VÉÉL LANGER MEE!
Kunnen we couperose voorkomen? En osteoporose en een hoge bloeddruk? Ik streef ernaar om mijn cellen zo jong mogelijk houden. Dat doe ik zelf met voeding. Ik haal alle voedingsmiddelen uit het boekje Welke vitamines doen het voor mij? Daar staan niet alleen alle vitamines in, maar ook mineralen en de essentiële aminozuren. Ik haal er zelfs uit hoe ik couperose kan voorkomen en ouderdomsvlekken en ook reumatische klachten. De bloeddruk laag houden is ook zo'n dingetje als we ouder worden. Je kunt er een pilletje voor nemen, maar daar kies ik niet voor. Daarbij wil ik mijn hersenen graag zo lang mogelijk gezond houden. Ik kwam erachter dat wetenschappers ontdekten dat er zoveel voedingsmiddelen zijn om dementie, de ziekte van Alzheimer of Parkinson te bestrijden. Als je dat weet, is de keuze snel gemaakt. Daarom probeer ik dat soort ouderdomsziektes zoveel mogelijk te voorkomen. Handig is het. En ja, het boekje is nog steeds € 9,95.
Klik hier om te bestellen via Bol.com


REFERENTIELIJST BEHOREND BIJ HET BOEKJE 'WELKE VITAMINES DOEN HET VOOR MIJ?'

KUNNEN VITAMINES, MINERALEN, SPOORELEMENTEN EN AMINOZUREN ÁLLE KWALEN OPLOSSEN?

Vitamines, mineralen, spoorelementen en aminozuren kunnen een flinke bijdrage leveren aan het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke conditie. De genoemde stoffen werken veelal ondersteunend. Goede, eerlijke voeding is de basis voor ons allemaal.

Uit deze gids is nogal wat informatie te halen die nuttig is voor optimaal welzijn.
• Gezondheidsraad Richtlijnen www.gezondheidsraad.nl
• Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu www.rivm.nl
• De Voedingsraad https//www.voedingscentrum.nl
• European Food Safety Authority EFSA www.efsa.europa.eu
• The Agricultural Research Service of the USDA, United States Department of Agriculture https//ndb.nal.usda.gov
• U.S. Department of Health & Human Services https://ods.od.nih.gov

Klik in de betreffende bouwstof om referenties te vinden die behoren bij het boekje 'Welke vitamines doen het voor mij?'

VITAMINES
Vitamine AVitamine B1 Vitamine B2Vitamine B3Vitamine B5Vitamine B6BiotineVitamine B11CholineVitamine B12InositolPABAVitamine C Vitamine D Vitamine EVitamine K

MINERALEN
Calcium Fosfor Kalium Natrium MagnesiumZwavel

SPOORELEMENTEN
IJzer Zink Koper Mangaan Jodium Selenium

AMINOZUREN
Tryptofaan Threonine Isoleucine LeucineLysineMethionineFenylalanine Valine Histidine ArginineGlutaminezuur GlycineCysteïneTyrosine

Waarom kun je beter vitamines uit voeding halen dan uit supplementen?
Als je supplementen slikt kun je al snel teveel van een bepaalde vitamine naar binnen krijgen. Hierdoor kan schade ontstaan, want als je via supplementen van één vitamine teveel krijgt, kun je van een andere vitamine te weinig krijgen. Daarom is het raadzaam om je vitamines zoveel mogelijk uit voeding te halen. Toch kan het in sommige gevallen nuttig zijn om een vitamine E supplement te nemen.

Welke vitamines doen het voor mij?
is een naslagwerk.

In dit boekje staan zoveel mogelijk voedingsmiddelen die vitamine E bevatten op volgorde van hoeveelheid vermeld. Prijs is € 9.95.
Inkijkexemplaar vitamineboekje Achterflap Welke vitamines doen het voor mij? Welke vitamines doen het voor mij? Welke vitamines doen het voor mij? Welke vitamines doen het voor mij?
Klik in het betreffende plaatje voor meer informatie. Of klik hier om te bestellen.